Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

SALZBURG - PASTE 2022 Pachet 5 zile plecare din Bucuresti zbor Lufthansa

Descriere

Destinatie: Austria

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
• 4 nopti cazare cu MIC DEJUN la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar)
• BONUS! Turul panoramic al orasului Salzburg (intrarile la obiective nu sunt incluse)
• BONUS! SALZBURG CARD 24hr
• Transfer aeroport – hotel - aeroport
• Zbor Compania LUFTHANSA Bucuresti – Salzburg – Bucuresti (via Frankfurt)
• Taxele de aeroport incluse
• Bonus! Transfer intern de grup din Brasov/Constanta, valabil doar in momentul rezervarii
• Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays
Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice, alte servicii in afara celor mentionate in program, bacsisuri
• Excursiile optionale
• Taxe locale (se achita direct de catre turist la receptia hotelului)
• Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)
• Contravaloarea testului PCR inaintea plecarii din tara sau la destinatie, care intra in sarcina calatorului, functie de conditiile impuse de autoritati la data calatoriei
• 4 nopti cazare cu mic dejun la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* - Foarte bine - 8.5 cota booking.com • BONUS! Turul panoramic al orasului Salzburg • BONUS! SALZBURG CARD 24hrs • Excursii optionale: Hallstatt; The Sound of Music • Zbor Compania Lufthansa, Otopeni – Salzburg – Otopeni (via Frankfurt) • Insotitor roman de grup • Bonus! Transfer intern de grup din orasele Brasov/Constanta, valabil doar in momentul rezervarii • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection, optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special (10€/persoana) • Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays

Descriere Program

23.04.2022 Bucuresti – Salzburg
Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 03:30 pentru imbarcare la cursa Lufthansa LH 1423 cu decolare la ora 06:55 spre Frankfurt. Aterizare la Frankfurt la ora 07:55 si decolare catre Salzburg la ora 09:15. Sosire in Salzburg la ora locala 10:15. Tur panoramic al orasului cu ghid local (intrarile la obiective nu sunt incluse). Salzburg este unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, atat din punct de vedere architectural (avand mai multe capodopere in stil baroc decat orice alt oras), cat si datorita peisajelor ce pot fi admirate aici: Pe durata turului vom vedea: Sediul festivalurilor – care adăpostește Marea Casă a Festivalurilor , Casa Mozart , Școala de Echitație, Residenceplatz (piața principală din Salzburg, cu una dintre cele mai mari fantani in stil baroc din nordul Alpilor), Rezidenta lui Mozart, Palatul Leopoldskron (ridicat in sec.18), Palatul Helbrunn (una dintre cele mai frumoase clădiri arhitecturale renascentiste de la poalele munților Alpi), Abatia Noonberg, Teatrul de Stat, Palatul Mirabel (in prezent aici se afla Primaria Orasului). Transfer la hotel. Dupa-amiaza, timp liber. Cazare la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar).

24.04.2022 Salzburg – Hallstatt
Mic dejun. Timp liber in Salzburg. Optional, va propunem o excursie la Hallstatt, un mic sat de munte, așezat pe malul lacului Hallstätter See, în centrul Austriei. În 1997, Hallstatt și zona înconjurătoare, Salzkammergut, a fost declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO. In drum spre Hallstat vom trece prin cateva orase pitoresti, Fuschl, St. Gilgen și Strobl. Vom avea appx. 2,5 ore timp liber in Hallstatt pentru a explora acest sat pitoresc, cu numeroase atractii care merita vizitate. Veți avea parte de o plimbare extrem de plăcută pe marginea lacului, putând admira lebedele care reprezintă un simbol al lacului, satul cu case care par că se cațără unele peste altele, balcoane pline de flori multicolore, biserici, Bone House (singurul de acest fel din lume).  Puteti urca si cu funicularul, spre Skywalk, o platformă imensă aflată la 360m deasupra solului, unde veti avea parte de unele dintre cele mai frumoase peisaje. Vă puteți opri să savurați o cafea sau sa degustati preparate locale la una din minunatele terase de pe malul lacului sau puteți face o plimbare pe lac, ceea ce este de neratat dacă ajungeți aici. Peisajele sunt absolut superbe. La intoarcerea in Salzburg,  vom trece prin alte sate pitoresti, Gosau, Russbach si Abtenau. Seara, cazare la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar)

25.04.2022 Salzburg – „ The Sound of Music”
Mic dejun. Optional, va recomandam excursia “The Sound of Music” , un periplu pe urmele familiei Trapp, in locatiile unde a fost filmat celebrul film “The Sound of Music”, făcut după o carte cu memoriile Mariei Von Trapp. Multe scene, în special cele de interior, s-au filmat în studio la Hollywood. Dar scenele exterioare sunt autentice, filmate în Austria. Pe parcusul excursiei vom face un tur prin Salzburg si imprejurimile sale, in care va puteti imagina ca sunteti Julie Andrews, personajul principal din film: Grădina Mirabell și Fântâna Pegasus, unde Maria și copiii au dansat în film, Mănăstirea Nonnberg, unde Maria era novice,  Schloss Leopoldskron, casa în care a locuit familia Trapp în timpul filmului (acum este un hotel de lux), Palatul Hellbrunn, Foisorul, unde baronul Von Trapp a sărutat-o pe Maria pentru prima dată, Biserica Mondsee, unde Maria și Baronul se căsătoresc. Dupa-amiaza timp liber pentru plimbari si vizite individuale. Cazare la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar)

26.04.2022 Salzburg – tur pietonal cu ghid local
Mic dejun. Timp liber in Salzburg. Optional, tur pietonal cu ghid local de la care puteti afla informatii legate de istoria si cultura orasului, povesti fascinante & secrete nestiute despre cateva din cele mai importante atractii turistice. Ne vom plimba prin centrul vechi al orasului: Catedrala - clădirea religioasă cea mai emblematică și unul dintre cele mai importante monumente construite în stil baroc din oras; Getreidegasse - cea mai faimoasa strada pietonala din oras , Casa Natala a lui Mozart - cu muzeul în care sunt expuse partituri , instrumente muzicale , vioara cu care a cântat în concertele sale , fotografii , lucruri care ne oferă posibilitatea să cunoaștem viața compozitorului; Dom Quartier, Rezidenta lui Mozart, Manastirea Sf. Petru și Cimitirul Sfântul Petru – printre obiectivele turistice cele mai vechi din lume (de mai bine de 1.300 de ani se odihnesc aici personaje celebre si artiști cunoscuți). Acest cimitir este cunoscut prin Catacombele sale, niște peșteri în muntele Monchsberg care datează din epoca timpurie creștină, Palatul Mirabel si gradinile sale, etc. Cu SALZBURG CARD 24hr, aveti intrare gratuita la mai multe obiective turistice si le puteti vizita dupa incheierea turului pietonal: (Cazare la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar)

27.04.2022 Salzburg - Bucuresti
Mic dejun. Timp liber. Profitati de Salzburg Card 24hr pentru vizite individuale, sau plimbari in oras si cumparaturi. Check-out si plecare catre aeroport. Imbarcare la cursa Lufthansa LH 1105 cu decolare la ora locala 14:25 spre Frankfurt. Se ajunge la Frankfurt la ora 15:30 si apoi decolare catre la ora 20:30. Aterizare la Bucuresti la ora locala 23:50.

SALZBURG CARD 24hrs include:

-transport public gratuit - Pentru mijloacele de transport public este valabil 24 de ore, de la ora pe care o completati pe card.
- include intrare gratuită la toate obiectivele principale - este valabil 24 de ore din momentul în care a fost validaty pentru prima data.
- urcare cu telecabina pe Untersberg -la 1700m înălţime veti avea parte de nişte panorame absolut superbe! Untersberg este in topul Trip Advisor la experienţe de încercat în Salzburg!
-reduceri la alte atractii, evenimente, etc.
Informatii detaliate despre tot ce include Salzburg Card 24hr gasiti pe link-ul: https://www.salzburg.info/PDF/05_hotel-angebote/salzburg%20card/salzburgcard_folder_en.pdf

Recomandam sa vizitati:

Fortăreaţa Hohensalzburg - unde se poate urca pe jos sau cu funicularul. Construita în anul 1077 de către arhiepiscopul Gebhrad , unul dintre oamenii cei mai puternici ai secolului al XVII-lea – este una dintre constructiile cel mai bine pastrate din lume. Puteti vizita şi muzeul din interiorul fortăreţei pentru a înţelege mai bine istoria locului şi pentru a pătrunde în apartamente medievale şi curţi interioare
Muzeul marionetelor - situat în interiorul Cetății Hohensalzburg – cuprinde o colecție de păpuși din lemn drăguțe și artizanale, inclusiv cele folosite în producțiile flautului Magic al lui Mozart.
Casa Natală a lui Mozart & Dom Quartier
Rezidenta lui Mozart - Este locul unde a trăit de la 17 ani și aici a compus simfonii , serenate sau concerte pentru pian și vioară . În prezent se poate vizita camerele de la primul etaj unde se găsește un muzeu . Aici se găsesc documentele istorice ale casei și ale familiei dar și pianul său authentic
Castelul si Gradinile Mirabel: Castelul  Mirabell - construit în anul 1606 în afara zidurilor orașului de către principele arhiepiscop Wolf Dietrich , ca locuință pentru iubita sa Salome cu care a avut 10 copii . În prezent palatul adăpostește primăria orașului , ceea ce face ca doar o parte să fie vizitată . Scara magistrală , opera lui Georg Raphael Donner , este una dintre prețioasele opere de artă ale Palatului Mirabel . Decorată cu îngeri și sculpturi din marmură , este considerată una dintre creațiile artistice cele mai frumoase ale barocului European. Palatul mai este cunoscut prin frumoasele grădini ce îl înconjoară, cu frumoasa fântână Pegas si decoratii florale.
Palatul Hellbrunn - Este una dintre cele mai frumoase clădiri arhitecturale renascentiste de la poalele munților Alpi . Este situat într-un parc mare, deosebit de frumos .
Muzeul orașului Salzburg - Muzeul de Artă și Istoria Artelor  & Muzeul interactiv al jucariilor
Stiegl-Brauwelt - Aflați totul despre istoria celei mai mari case de malț din Salzburg. Printre caracteristicile muzeului se numără un cinematograf interactiv, panoramic și un magazin de stocare a tuturor soiurilor de bere Stiegl.
Casa naturii - un acvariu, muzeu de istorie naturală și grădină zoologică reptile – aici veti gasi povestea lumii noastre naturale - cu expuneri despre corpul uman, vremurile preistorice și aventura spațială. Acvariul este o secțiune specială a muzeului, cu pești și creaturi din colțurile îndepărtate ale lumii.

Excursii optionale - preturi informative

-Hallstatt – Durata: 5 ore – Pretul include: transport autocar, ghid local, insotitor de grup: 60 eur/ pers. Min. 20 participanti
-The Sound Of Music : Durata: 4 ore - Pretul include: transport autocar, ghid local, insotitor de grup: 47 eur /pers. Min. 20 participanti (intrarile la obiective nu sunt incluse)
-Tur pietonal Salzburg cu ghid local: : Durata: 2- 2.5 ore: 15 eur / pers. Min. 20 participanti (intrarile la obiective nu sunt incluse)

Tarifele excursiilor optionale sunt calculate orientativ si pot suferi modificari in functie de numarul de persoane. Clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 20 - 24persoane se percepe un supliment de 40€/persoana. Pentru un grup mai mic de 19 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

In situatia de partaj in camera dubla (o persoana care doreste sa participe la o excursie, singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane). Tour Operatorul nu garanteaza ca va gasi in timp util a doua persoana dispusa sa participe la program, tot in partaj. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

Descriere Hotel

AUSTRIA TREND HOTEL EUROPA SALZBURG 4*  - Salzburg sau similar https://www.austria-trend.at/en/hotels/europa-salzburg -   – Foarte bine - 8.5 cota booking.com

Hotelul este situat la 100 de metri de gara principală din Salzburg și la doar 10 min. de mers pe jos de Grădinile Mirabell, Centrul de Congrese și clădirea rezidențială Mozart. Camerele sunt elegante si dispun de aer condiţionat, TV cu ecran plat, minibar, baie, uscător de păr.
Hotelul are un restaurant la etajul 15 oferă vedere panoramică a intregului oraş.

Informatii Utile Specifice calatoriilor in Austria - Salzburg

Austria este o tara din centrul Europei, cu climă temperată și alpină. Relieful Austriei este predominant muntos datorită prezenței Alpilor
• Austria este o tara cu o istorie bogata, recunoscuta pentru peisajele montane de exceptie, fiind una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din Europa ce poate fi vizitata in orice perioada a anului.
• Salzburg este al patrulea oraș ca mărime din Austria si a devenit celebru datorită marilor compozitori şi artişti de talie mondială care s-au născut aici.
• Orașul Vechi (Altstadt) din Salzburg, cu arhitectura sa barocă renumită în întreaga lume, are unul din cele mai bine păstrate centre din lumea germanică, iar din 1997 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
• Salzburg este un oraş plin de clădiri care datează încă din perioada gotică şi până în prezent, ceea ce formează un peisaj urban şi o structură urbană de o individualitate şi o frumuseţe aparte.
• Succesul enorm al The Sound of Music Broadway Musical de Rodgers & Hammerstein care a avut premiera în 1959 a făcut ca regizorul de film Robert Wise și 250 de membri ai echipei să transforme Salzburg și împrejurimile sale în locația de filmare Sound of Music în 1964. La scurt timp după lansare, filmul a devenit un succes extraordinar, primind cinci premii Oscar,
• Gastronomia traditionala este recunoscuta pentru: carnatii traditionali (wurst) cu varza calita, snitel vienez sau strudel cu mere, etc.
• Cele mai populare dulciuri in Salzburg sunt renumitele «Mozartkugel» - Bile de marțipan din ciocolată făcute manual, sau celebrele waffle austriece, “Mannerschnitten”, cu gusturi diferite, umpluturile de nuci, ciocolată și lămâie. Un desert tipic din Salzburg este Nockerl Salzburg.
• Cultura austriacă a cafenelei a devenit acum un patrimoniu mondial UNESCO. In Salzburg veti gasi faimoada Cafenea Tomaselli, cea mai veche casă de cafea din Austria, aceasta fiind încă funcționată în forma sa pură azi.
• Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si plata cu card.

Informatii Utile Generale

• Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager
• Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Informatii referitoare la Covid-19

Atentie! In situatia continuarii epidemiei de COVID 19, pot intervenii modificari ale conditiilor de calatorie, in sensul schimbarii datei de plecare sau a unor conditii strict administrative locale in tara sau la destinatie, conditii impuse independent de vointa organizatorului programului turistic.
• Informatii referitoare la Covid 19 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro – Austria

Servicii ghid/ insotitor de grup

Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie. 
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Transferul intern se va comanda la inscriere si se va mentiona orasul de imbarcare; In cazul in care nu se foloseste transferul la dus se va anula si transferul de intoarcere in cazul in care a fost comandat transfer RT; In cazul in care transferul nu s-a folosit, nu se poate face solicitare de restituire a contravalorii lui, avand in vedere ca este BONUS!
Transferurile interne sunt transferuri de grup si nu se pot alinia la orele de decolare, ele fiind conforme cu programul transportatorului.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:
-Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

• Cetăţenii români pot călători în Austria fără viză de intrare.
• Austria – tara membra a Comunitatii Europene, cetatenii romani calatoresc cu CI sau Pasaport romanesc valabil cel putin 6 luni de la data incetarii calatoriei.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
• Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul: https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Destinatie: Austria

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
• 4 nopti cazare cu MIC DEJUN la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar)
• BONUS! Turul panoramic al orasului Salzburg (intrarile la obiective nu sunt incluse)
• BONUS! SALZBURG CARD 24hr
• Transfer aeroport – hotel - aeroport
• Zbor Compania LUFTHANSA Bucuresti – Salzburg – Bucuresti (via Frankfurt)
• Taxele de aeroport incluse
• Bonus! Transfer intern de grup din Brasov/Constanta, valabil doar in momentul rezervarii
• Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays
Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice, alte servicii in afara celor mentionate in program, bacsisuri
• Excursiile optionale
• Taxe locale (se achita direct de catre turist la receptia hotelului)
• Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)
• Contravaloarea testului PCR inaintea plecarii din tara sau la destinatie, care intra in sarcina calatorului, functie de conditiile impuse de autoritati la data calatoriei
• 4 nopti cazare cu mic dejun la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* - Foarte bine - 8.5 cota booking.com • BONUS! Turul panoramic al orasului Salzburg • BONUS! SALZBURG CARD 24hrs • Excursii optionale: Hallstatt; The Sound of Music • Zbor Compania Lufthansa, Otopeni – Salzburg – Otopeni (via Frankfurt) • Insotitor roman de grup • Bonus! Transfer intern de grup din orasele Brasov/Constanta, valabil doar in momentul rezervarii • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection, optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special (10€/persoana) • Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays

Descriere Program

23.04.2022 Bucuresti – Salzburg
Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 03:30 pentru imbarcare la cursa Lufthansa LH 1423 cu decolare la ora 06:55 spre Frankfurt. Aterizare la Frankfurt la ora 07:55 si decolare catre Salzburg la ora 09:15. Sosire in Salzburg la ora locala 10:15. Tur panoramic al orasului cu ghid local (intrarile la obiective nu sunt incluse). Salzburg este unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, atat din punct de vedere architectural (avand mai multe capodopere in stil baroc decat orice alt oras), cat si datorita peisajelor ce pot fi admirate aici: Pe durata turului vom vedea: Sediul festivalurilor – care adăpostește Marea Casă a Festivalurilor , Casa Mozart , Școala de Echitație, Residenceplatz (piața principală din Salzburg, cu una dintre cele mai mari fantani in stil baroc din nordul Alpilor), Rezidenta lui Mozart, Palatul Leopoldskron (ridicat in sec.18), Palatul Helbrunn (una dintre cele mai frumoase clădiri arhitecturale renascentiste de la poalele munților Alpi), Abatia Noonberg, Teatrul de Stat, Palatul Mirabel (in prezent aici se afla Primaria Orasului). Transfer la hotel. Dupa-amiaza, timp liber. Cazare la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar).

24.04.2022 Salzburg – Hallstatt
Mic dejun. Timp liber in Salzburg. Optional, va propunem o excursie la Hallstatt, un mic sat de munte, așezat pe malul lacului Hallstätter See, în centrul Austriei. În 1997, Hallstatt și zona înconjurătoare, Salzkammergut, a fost declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO. In drum spre Hallstat vom trece prin cateva orase pitoresti, Fuschl, St. Gilgen și Strobl. Vom avea appx. 2,5 ore timp liber in Hallstatt pentru a explora acest sat pitoresc, cu numeroase atractii care merita vizitate. Veți avea parte de o plimbare extrem de plăcută pe marginea lacului, putând admira lebedele care reprezintă un simbol al lacului, satul cu case care par că se cațără unele peste altele, balcoane pline de flori multicolore, biserici, Bone House (singurul de acest fel din lume).  Puteti urca si cu funicularul, spre Skywalk, o platformă imensă aflată la 360m deasupra solului, unde veti avea parte de unele dintre cele mai frumoase peisaje. Vă puteți opri să savurați o cafea sau sa degustati preparate locale la una din minunatele terase de pe malul lacului sau puteți face o plimbare pe lac, ceea ce este de neratat dacă ajungeți aici. Peisajele sunt absolut superbe. La intoarcerea in Salzburg,  vom trece prin alte sate pitoresti, Gosau, Russbach si Abtenau. Seara, cazare la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar)

25.04.2022 Salzburg – „ The Sound of Music”
Mic dejun. Optional, va recomandam excursia “The Sound of Music” , un periplu pe urmele familiei Trapp, in locatiile unde a fost filmat celebrul film “The Sound of Music”, făcut după o carte cu memoriile Mariei Von Trapp. Multe scene, în special cele de interior, s-au filmat în studio la Hollywood. Dar scenele exterioare sunt autentice, filmate în Austria. Pe parcusul excursiei vom face un tur prin Salzburg si imprejurimile sale, in care va puteti imagina ca sunteti Julie Andrews, personajul principal din film: Grădina Mirabell și Fântâna Pegasus, unde Maria și copiii au dansat în film, Mănăstirea Nonnberg, unde Maria era novice,  Schloss Leopoldskron, casa în care a locuit familia Trapp în timpul filmului (acum este un hotel de lux), Palatul Hellbrunn, Foisorul, unde baronul Von Trapp a sărutat-o pe Maria pentru prima dată, Biserica Mondsee, unde Maria și Baronul se căsătoresc. Dupa-amiaza timp liber pentru plimbari si vizite individuale. Cazare la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar)

26.04.2022 Salzburg – tur pietonal cu ghid local
Mic dejun. Timp liber in Salzburg. Optional, tur pietonal cu ghid local de la care puteti afla informatii legate de istoria si cultura orasului, povesti fascinante & secrete nestiute despre cateva din cele mai importante atractii turistice. Ne vom plimba prin centrul vechi al orasului: Catedrala - clădirea religioasă cea mai emblematică și unul dintre cele mai importante monumente construite în stil baroc din oras; Getreidegasse - cea mai faimoasa strada pietonala din oras , Casa Natala a lui Mozart - cu muzeul în care sunt expuse partituri , instrumente muzicale , vioara cu care a cântat în concertele sale , fotografii , lucruri care ne oferă posibilitatea să cunoaștem viața compozitorului; Dom Quartier, Rezidenta lui Mozart, Manastirea Sf. Petru și Cimitirul Sfântul Petru – printre obiectivele turistice cele mai vechi din lume (de mai bine de 1.300 de ani se odihnesc aici personaje celebre si artiști cunoscuți). Acest cimitir este cunoscut prin Catacombele sale, niște peșteri în muntele Monchsberg care datează din epoca timpurie creștină, Palatul Mirabel si gradinile sale, etc. Cu SALZBURG CARD 24hr, aveti intrare gratuita la mai multe obiective turistice si le puteti vizita dupa incheierea turului pietonal: (Cazare la Austria Trend Hotel Europa Salzburg 4* (sau similar)

27.04.2022 Salzburg - Bucuresti
Mic dejun. Timp liber. Profitati de Salzburg Card 24hr pentru vizite individuale, sau plimbari in oras si cumparaturi. Check-out si plecare catre aeroport. Imbarcare la cursa Lufthansa LH 1105 cu decolare la ora locala 14:25 spre Frankfurt. Se ajunge la Frankfurt la ora 15:30 si apoi decolare catre la ora 20:30. Aterizare la Bucuresti la ora locala 23:50.

SALZBURG CARD 24hrs include:

-transport public gratuit - Pentru mijloacele de transport public este valabil 24 de ore, de la ora pe care o completati pe card.
- include intrare gratuită la toate obiectivele principale - este valabil 24 de ore din momentul în care a fost validaty pentru prima data.
- urcare cu telecabina pe Untersberg -la 1700m înălţime veti avea parte de nişte panorame absolut superbe! Untersberg este in topul Trip Advisor la experienţe de încercat în Salzburg!
-reduceri la alte atractii, evenimente, etc.
Informatii detaliate despre tot ce include Salzburg Card 24hr gasiti pe link-ul: https://www.salzburg.info/PDF/05_hotel-angebote/salzburg%20card/salzburgcard_folder_en.pdf

Recomandam sa vizitati:

Fortăreaţa Hohensalzburg - unde se poate urca pe jos sau cu funicularul. Construita în anul 1077 de către arhiepiscopul Gebhrad , unul dintre oamenii cei mai puternici ai secolului al XVII-lea – este una dintre constructiile cel mai bine pastrate din lume. Puteti vizita şi muzeul din interiorul fortăreţei pentru a înţelege mai bine istoria locului şi pentru a pătrunde în apartamente medievale şi curţi interioare
Muzeul marionetelor - situat în interiorul Cetății Hohensalzburg – cuprinde o colecție de păpuși din lemn drăguțe și artizanale, inclusiv cele folosite în producțiile flautului Magic al lui Mozart.
Casa Natală a lui Mozart & Dom Quartier
Rezidenta lui Mozart - Este locul unde a trăit de la 17 ani și aici a compus simfonii , serenate sau concerte pentru pian și vioară . În prezent se poate vizita camerele de la primul etaj unde se găsește un muzeu . Aici se găsesc documentele istorice ale casei și ale familiei dar și pianul său authentic
Castelul si Gradinile Mirabel: Castelul  Mirabell - construit în anul 1606 în afara zidurilor orașului de către principele arhiepiscop Wolf Dietrich , ca locuință pentru iubita sa Salome cu care a avut 10 copii . În prezent palatul adăpostește primăria orașului , ceea ce face ca doar o parte să fie vizitată . Scara magistrală , opera lui Georg Raphael Donner , este una dintre prețioasele opere de artă ale Palatului Mirabel . Decorată cu îngeri și sculpturi din marmură , este considerată una dintre creațiile artistice cele mai frumoase ale barocului European. Palatul mai este cunoscut prin frumoasele grădini ce îl înconjoară, cu frumoasa fântână Pegas si decoratii florale.
Palatul Hellbrunn - Este una dintre cele mai frumoase clădiri arhitecturale renascentiste de la poalele munților Alpi . Este situat într-un parc mare, deosebit de frumos .
Muzeul orașului Salzburg - Muzeul de Artă și Istoria Artelor  & Muzeul interactiv al jucariilor
Stiegl-Brauwelt - Aflați totul despre istoria celei mai mari case de malț din Salzburg. Printre caracteristicile muzeului se numără un cinematograf interactiv, panoramic și un magazin de stocare a tuturor soiurilor de bere Stiegl.
Casa naturii - un acvariu, muzeu de istorie naturală și grădină zoologică reptile – aici veti gasi povestea lumii noastre naturale - cu expuneri despre corpul uman, vremurile preistorice și aventura spațială. Acvariul este o secțiune specială a muzeului, cu pești și creaturi din colțurile îndepărtate ale lumii.

Excursii optionale - preturi informative

-Hallstatt – Durata: 5 ore – Pretul include: transport autocar, ghid local, insotitor de grup: 60 eur/ pers. Min. 20 participanti
-The Sound Of Music : Durata: 4 ore - Pretul include: transport autocar, ghid local, insotitor de grup: 47 eur /pers. Min. 20 participanti (intrarile la obiective nu sunt incluse)
-Tur pietonal Salzburg cu ghid local: : Durata: 2- 2.5 ore: 15 eur / pers. Min. 20 participanti (intrarile la obiective nu sunt incluse)

Tarifele excursiilor optionale sunt calculate orientativ si pot suferi modificari in functie de numarul de persoane. Clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 20 - 24persoane se percepe un supliment de 40€/persoana. Pentru un grup mai mic de 19 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

In situatia de partaj in camera dubla (o persoana care doreste sa participe la o excursie, singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane). Tour Operatorul nu garanteaza ca va gasi in timp util a doua persoana dispusa sa participe la program, tot in partaj. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

Descriere Hotel

AUSTRIA TREND HOTEL EUROPA SALZBURG 4*  - Salzburg sau similar https://www.austria-trend.at/en/hotels/europa-salzburg -   – Foarte bine - 8.5 cota booking.com

Hotelul este situat la 100 de metri de gara principală din Salzburg și la doar 10 min. de mers pe jos de Grădinile Mirabell, Centrul de Congrese și clădirea rezidențială Mozart. Camerele sunt elegante si dispun de aer condiţionat, TV cu ecran plat, minibar, baie, uscător de păr.
Hotelul are un restaurant la etajul 15 oferă vedere panoramică a intregului oraş.

Informatii Utile Specifice calatoriilor in Austria - Salzburg

Austria este o tara din centrul Europei, cu climă temperată și alpină. Relieful Austriei este predominant muntos datorită prezenței Alpilor
• Austria este o tara cu o istorie bogata, recunoscuta pentru peisajele montane de exceptie, fiind una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din Europa ce poate fi vizitata in orice perioada a anului.
• Salzburg este al patrulea oraș ca mărime din Austria si a devenit celebru datorită marilor compozitori şi artişti de talie mondială care s-au născut aici.
• Orașul Vechi (Altstadt) din Salzburg, cu arhitectura sa barocă renumită în întreaga lume, are unul din cele mai bine păstrate centre din lumea germanică, iar din 1997 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
• Salzburg este un oraş plin de clădiri care datează încă din perioada gotică şi până în prezent, ceea ce formează un peisaj urban şi o structură urbană de o individualitate şi o frumuseţe aparte.
• Succesul enorm al The Sound of Music Broadway Musical de Rodgers & Hammerstein care a avut premiera în 1959 a făcut ca regizorul de film Robert Wise și 250 de membri ai echipei să transforme Salzburg și împrejurimile sale în locația de filmare Sound of Music în 1964. La scurt timp după lansare, filmul a devenit un succes extraordinar, primind cinci premii Oscar,
• Gastronomia traditionala este recunoscuta pentru: carnatii traditionali (wurst) cu varza calita, snitel vienez sau strudel cu mere, etc.
• Cele mai populare dulciuri in Salzburg sunt renumitele «Mozartkugel» - Bile de marțipan din ciocolată făcute manual, sau celebrele waffle austriece, “Mannerschnitten”, cu gusturi diferite, umpluturile de nuci, ciocolată și lămâie. Un desert tipic din Salzburg este Nockerl Salzburg.
• Cultura austriacă a cafenelei a devenit acum un patrimoniu mondial UNESCO. In Salzburg veti gasi faimoada Cafenea Tomaselli, cea mai veche casă de cafea din Austria, aceasta fiind încă funcționată în forma sa pură azi.
• Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si plata cu card.

Informatii Utile Generale

• Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager
• Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Informatii referitoare la Covid-19

Atentie! In situatia continuarii epidemiei de COVID 19, pot intervenii modificari ale conditiilor de calatorie, in sensul schimbarii datei de plecare sau a unor conditii strict administrative locale in tara sau la destinatie, conditii impuse independent de vointa organizatorului programului turistic.
• Informatii referitoare la Covid 19 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro – Austria

Servicii ghid/ insotitor de grup

Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie. 
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Transferul intern se va comanda la inscriere si se va mentiona orasul de imbarcare; In cazul in care nu se foloseste transferul la dus se va anula si transferul de intoarcere in cazul in care a fost comandat transfer RT; In cazul in care transferul nu s-a folosit, nu se poate face solicitare de restituire a contravalorii lui, avand in vedere ca este BONUS!
Transferurile interne sunt transferuri de grup si nu se pot alinia la orele de decolare, ele fiind conforme cu programul transportatorului.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:
-Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

• Cetăţenii români pot călători în Austria fără viză de intrare.
• Austria – tara membra a Comunitatii Europene, cetatenii romani calatoresc cu CI sau Pasaport romanesc valabil cel putin 6 luni de la data incetarii calatoriei.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
• Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul: https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.