Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit autocar TURCIA si GEORGIA 2023


Descriere

Destinatie: Turcia

Durata: 1 zi, fara cazare

Istanbul - Ankara - Hatussa - Amasya - Trabzon - Manastirea Sumela - Batumi - Samsun - Safranbolu
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale.
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3* si 4*(standarde locale)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Istanbul, Ankara, Hatussa, Amasya, Trabzon, Samsun, Safranbolu

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani
- Ghizi locali 15 €/pers



 

Ziua 1. BUCURESTI - ISTANBUL (cca. 655 km)

Plecare din Bucuresti la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), traversam Bulgaria de la nord la sud, pentru a ajunge seara la Istanbul pentru cazare la hotel Grant Ant/ similar. Timp liber.

 

Ziua 2. ISTANBUL - BOLU - ANKARA (cca. 440 km)

Mic dejun. Traversam Stramtoarea Bosfor si ajungem in Anatolia. Pornim pe drum spre Ankara, capitala tarii, iar pe traseu facem o pauza in orasul Bolu pentru servirea mesei de pranz. Seara cazare la hotel in Ankara.

 

Ziua 3. ANKARA - HATTUSA - YAZLIKAYA - AMASYA (cca. 380 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur panoramic al orasului Ankara: Mausoleul lui Ataturk, parintele Turciei modern, Moscheea Haci Bayram Camii si Vechile ziduri medieval cu Turnul Otoman. Continuam excursia spre Hattusha - Yazlikaya. Situl arheologic Hattusa, fosta capitala a Imperiului Hitit, se remarca prin organizarea sa urbana, tipurile de constructii care s-au pastrat (temple, resedinte regale, fortificatii), bogata ornamentare a Portii Leilor si a Portii Regale, si ansamblul de piatra de la Yazilikaya. Orasul s-a bucurat de o influenta considerabila in Anatolia si nordul Siriei in mileniul al II-lea i. Hr. Cele mai mari atractii sunt cetatea si mormintele sapate in stanca ale regilor pontici (sec.al III-lea i.Hr), moscheile si seminariile teologice islamice din perioadele otomane si selgiucide (sec. XIII - XV), ca si complexul de case traditionale turcesti (sec.XIX), minunate exemple de arhitectura otomana tarzie. Plecare spre Amasya, locul de nastere al faimosului geograf Strabon (cca. 63 i.Hr. - 25 d.Hr). Prin traditie, la Amasya erau educati si pregatiti sa preia responsabiltatile statului printii mostenitori (sehzade) inainte de a deveni sultani. Amasya este de asemenea o piatra de hotar in istoria Turciei moderne. Aici, Mustafa Kemal Atatürk si companionii sai credinciosi au pregatit si telegrafiat in toata tara Circulara de la Amasya, considerata primul document scris care a pus in miscare Razboiul pentru Independenta Turciei. Cina si cazare in Amasya.

 

Ziua 4. AMASYA - TRABZON - MANASTIREA SUMELA (cca. 450 + 100 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Marea Neagra si dupa pranz ajungem in Trabzon. Vizitam Ayasofya, biserica de secolul XIII si apoi admiram dealul din apropiere, loc unde au fost ridicate Moscheea Gulbahar Hatun, Castelul si Conacul Ataturk. Timp liber in oras sau excursie optionala (15 €) la Manastirea Sumela. Construita in stanca si inconjurata de paduri, manastirea dateaza din secolul al IV-lea. Traditia mentioneaza ca manastirea ar fi fost ridicata in anul 386 de catre doi calugari greci, Sofronie si Barnaba, dupa ce au gasit o icoana a Fecioarei Maria intr-una din pesterile muntelui, ceea ce i-a determinat sa se aseze acolo.

 

Ziua 5. TRABZON - BATUMI (cca. 415 km)

Mic dejun. Timp liber in Trabzon sau excursie optionala (50 €) in Georgia, la Batumi, considerata drept “Perla Marii Negre”. Batumi are un climat subtropical umed, clima orasului este puternic influentata de Marea Neagra si supusa efectului orografic al dealurilor si muntilor din apropiere, ceea ce duce la precipitatii semnificative in cea mai mare parte a anului. La Batumi se afla cel mai mare acvariu din fosta URSS si cea mai mare gradina botanica din Georgia (este si una din cele mai mari si bogate gradini botanice din spatiul ex-sovietic). Printre obiectivele turistice ale orasului se mai numara si Cetatea Batumi, construita de turci in sec. XVII. Tot la Batumi se afla si capatul liniei ferate trascaucaziene si capatul conductei de petrol Baku. Seara revenim in Turcia si ne intoarcem la hotelul din Trabzon.

 

Ziua 6. TRABZON - SAMSUN (cca. 325 km)

Mic dejun, continuam itinerarul spre Samsun, oras situat intre doua delte ce se varsa in Marea Neagra, in nordul Turciei. La vest de oras este Kizilirmark (Raul Rosu), unul dintre cele mai lungi fluvii din Anatolia, ce produce o delta fertila, iar la estul orasului, avem Yesilirmak (Raul Verde), un rau care trece prin cateva orase remarcabile pe drumul spre mare. Merita sa vizitati muzeele de Arheologie si Etnografie, dar si Muzeul Atatürk. Parcurile si promenadele de-a lungul Marii Negre din acest oras se enumera printre punctele de interes turistic. Cazare in Samsun.

 

Ziua 7. SAMSUN - SAFRANBOLU (cca. 395 km)

Mic dejun, plecare spre Safranbolu unde admiram locuinte tip conac, cu arhitectura traditionala, strazi pavate cu piatra de rau, terase, cafenele si restaurante de familie ce te imbie sa le savurezi bunatatile, bazare tainice, cu ulite serpuitoare, in care magazinele mici, dar cochete, atrag ochii calatorului, vanzatori ambulanti de inghetata ce-si lauda marfa-n gura mare si pisici tolanite lenes la umbra. Incepand din 1994, orasul figureaza pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. Aici, ni se vor dezvalui, pe rand, Casa Kaimakamului (guvernatorul orasului), unde reconstituiri atente ne vor introduce in universul intim al unei familii otomane de vaza, Cinci Han, un han traditional turcesc, cladire monumentala, cu ziduri puternice si curte interioara, ridicata in secolul al XVII-lea, unde ne vor incanta aroma cafelei la nisip, magazine de suveniruri, de bijuterii, dar si arme de epoca expuse, Bazarul fierarilor de langa Moscheea Izzet Pasa, spectaculoasele canioane Tokatlı si Düzce, sapate de raul ce traverseaza centrul istoric, Muzeul de Istorie, loc din care se vede o splendida panorama a orasului, Turnul cu Ceas si vechea inchisoare a orasului. Apoi, urmeaza Terasa de Cristal, indraznet acoperis de sticla peste marginea unui defileu salbatic cu adancimi ametitoare, ce poate fi traversat cu tiroliana, Casa rasturnata si impozantul Apeduct Incekaya, din epoca bizantina si refacut in perioada otomana. Cazare in Safranbolu, la Safran Germia Palas Hotel/ similar.

 

Ziua 8. SAFRANBOLU - ISTANBUL (cca. 395 km)

Mic dejun. Ne intoarcem la Istanbul si ne indreptam catre Turnul Sapphire, primul zgarie-nori ecologic al Turciei, cu 64 de etaje (din care 10 sunt subterane) si cuprinde un centru comercial, gradini private si resedinte de lux. Urcam pe platforma de observatie si admiram la picioarele noastre privelistea deosebita a metropolei. Aici intalnim un elicopter-simulator 3D, ce te poarta, virtual si contra cost, peste toate obiectivele turistice din Istanbul, ocazie de neratat. Savuram o cafea si ne indreptam catre hotel. Optional (45 €), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala. Cazare in Istanbul, la hotel Grant Ant/ similar.

 

Ziua 9. ISTANBUL - Hagia SOFIA - Palatul TOPKAPI - Moscheea Albastra - Tur by night

Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolului a fost transformata in moschee, din 1935 a devenit muzeu, iar din august 2020 a fost transformata din nou in moschee. Aceasta atrage anual milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Dupa pranz avem timp liber sau optional (20 €) croaziera pe Bosfor. Pentru cei care doresc sa afle mai mult despre Istanbul le propunem optional (25 €) un tur cu autocarul, pe traseul caruia vom ajunge in Piata Taksim – centrul administrativ al orasului, unde ne delectam cu o plimbare pietonala pe cea mai colorata si cunoscuta artera comerciala a megalopolisului aflat pe doua continente - Istiklal. Cand se insereaza traversam pe malul asiatic, trecem pe langa casa Presedintelui Erdogan pentru a ajunge la cea mai impresionanta ctitorie a acestuia, o moschee grandioasa construita in stilul clasicismului otoman. De la inaltimea dealului Camlica, aflat la 267 de metri deasupra stramtorii Bosfor, daca vremea ne permite, vom imortaliza privelistea incredibila oferita de Istanbul si de cele trei poduri luminate feeric. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

 

Ziua 10. ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI (cca. 655 km)

Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suvenire. Sosire in Bucuresti, la Academia Militara, in jurul orei 22.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

Destinatie: Turcia

Durata: 1 zi, fara cazare

Istanbul - Ankara - Hatussa - Amasya - Trabzon - Manastirea Sumela - Batumi - Samsun - Safranbolu
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale.
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3* si 4*(standarde locale)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Istanbul, Ankara, Hatussa, Amasya, Trabzon, Samsun, Safranbolu

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani
- Ghizi locali 15 €/pers



 

Ziua 1. BUCURESTI - ISTANBUL (cca. 655 km)

Plecare din Bucuresti la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), traversam Bulgaria de la nord la sud, pentru a ajunge seara la Istanbul pentru cazare la hotel Grant Ant/ similar. Timp liber.

 

Ziua 2. ISTANBUL - BOLU - ANKARA (cca. 440 km)

Mic dejun. Traversam Stramtoarea Bosfor si ajungem in Anatolia. Pornim pe drum spre Ankara, capitala tarii, iar pe traseu facem o pauza in orasul Bolu pentru servirea mesei de pranz. Seara cazare la hotel in Ankara.

 

Ziua 3. ANKARA - HATTUSA - YAZLIKAYA - AMASYA (cca. 380 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur panoramic al orasului Ankara: Mausoleul lui Ataturk, parintele Turciei modern, Moscheea Haci Bayram Camii si Vechile ziduri medieval cu Turnul Otoman. Continuam excursia spre Hattusha - Yazlikaya. Situl arheologic Hattusa, fosta capitala a Imperiului Hitit, se remarca prin organizarea sa urbana, tipurile de constructii care s-au pastrat (temple, resedinte regale, fortificatii), bogata ornamentare a Portii Leilor si a Portii Regale, si ansamblul de piatra de la Yazilikaya. Orasul s-a bucurat de o influenta considerabila in Anatolia si nordul Siriei in mileniul al II-lea i. Hr. Cele mai mari atractii sunt cetatea si mormintele sapate in stanca ale regilor pontici (sec.al III-lea i.Hr), moscheile si seminariile teologice islamice din perioadele otomane si selgiucide (sec. XIII - XV), ca si complexul de case traditionale turcesti (sec.XIX), minunate exemple de arhitectura otomana tarzie. Plecare spre Amasya, locul de nastere al faimosului geograf Strabon (cca. 63 i.Hr. - 25 d.Hr). Prin traditie, la Amasya erau educati si pregatiti sa preia responsabiltatile statului printii mostenitori (sehzade) inainte de a deveni sultani. Amasya este de asemenea o piatra de hotar in istoria Turciei moderne. Aici, Mustafa Kemal Atatürk si companionii sai credinciosi au pregatit si telegrafiat in toata tara Circulara de la Amasya, considerata primul document scris care a pus in miscare Razboiul pentru Independenta Turciei. Cina si cazare in Amasya.

 

Ziua 4. AMASYA - TRABZON - MANASTIREA SUMELA (cca. 450 + 100 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Marea Neagra si dupa pranz ajungem in Trabzon. Vizitam Ayasofya, biserica de secolul XIII si apoi admiram dealul din apropiere, loc unde au fost ridicate Moscheea Gulbahar Hatun, Castelul si Conacul Ataturk. Timp liber in oras sau excursie optionala (15 €) la Manastirea Sumela. Construita in stanca si inconjurata de paduri, manastirea dateaza din secolul al IV-lea. Traditia mentioneaza ca manastirea ar fi fost ridicata in anul 386 de catre doi calugari greci, Sofronie si Barnaba, dupa ce au gasit o icoana a Fecioarei Maria intr-una din pesterile muntelui, ceea ce i-a determinat sa se aseze acolo.

 

Ziua 5. TRABZON - BATUMI (cca. 415 km)

Mic dejun. Timp liber in Trabzon sau excursie optionala (50 €) in Georgia, la Batumi, considerata drept “Perla Marii Negre”. Batumi are un climat subtropical umed, clima orasului este puternic influentata de Marea Neagra si supusa efectului orografic al dealurilor si muntilor din apropiere, ceea ce duce la precipitatii semnificative in cea mai mare parte a anului. La Batumi se afla cel mai mare acvariu din fosta URSS si cea mai mare gradina botanica din Georgia (este si una din cele mai mari si bogate gradini botanice din spatiul ex-sovietic). Printre obiectivele turistice ale orasului se mai numara si Cetatea Batumi, construita de turci in sec. XVII. Tot la Batumi se afla si capatul liniei ferate trascaucaziene si capatul conductei de petrol Baku. Seara revenim in Turcia si ne intoarcem la hotelul din Trabzon.

 

Ziua 6. TRABZON - SAMSUN (cca. 325 km)

Mic dejun, continuam itinerarul spre Samsun, oras situat intre doua delte ce se varsa in Marea Neagra, in nordul Turciei. La vest de oras este Kizilirmark (Raul Rosu), unul dintre cele mai lungi fluvii din Anatolia, ce produce o delta fertila, iar la estul orasului, avem Yesilirmak (Raul Verde), un rau care trece prin cateva orase remarcabile pe drumul spre mare. Merita sa vizitati muzeele de Arheologie si Etnografie, dar si Muzeul Atatürk. Parcurile si promenadele de-a lungul Marii Negre din acest oras se enumera printre punctele de interes turistic. Cazare in Samsun.

 

Ziua 7. SAMSUN - SAFRANBOLU (cca. 395 km)

Mic dejun, plecare spre Safranbolu unde admiram locuinte tip conac, cu arhitectura traditionala, strazi pavate cu piatra de rau, terase, cafenele si restaurante de familie ce te imbie sa le savurezi bunatatile, bazare tainice, cu ulite serpuitoare, in care magazinele mici, dar cochete, atrag ochii calatorului, vanzatori ambulanti de inghetata ce-si lauda marfa-n gura mare si pisici tolanite lenes la umbra. Incepand din 1994, orasul figureaza pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. Aici, ni se vor dezvalui, pe rand, Casa Kaimakamului (guvernatorul orasului), unde reconstituiri atente ne vor introduce in universul intim al unei familii otomane de vaza, Cinci Han, un han traditional turcesc, cladire monumentala, cu ziduri puternice si curte interioara, ridicata in secolul al XVII-lea, unde ne vor incanta aroma cafelei la nisip, magazine de suveniruri, de bijuterii, dar si arme de epoca expuse, Bazarul fierarilor de langa Moscheea Izzet Pasa, spectaculoasele canioane Tokatlı si Düzce, sapate de raul ce traverseaza centrul istoric, Muzeul de Istorie, loc din care se vede o splendida panorama a orasului, Turnul cu Ceas si vechea inchisoare a orasului. Apoi, urmeaza Terasa de Cristal, indraznet acoperis de sticla peste marginea unui defileu salbatic cu adancimi ametitoare, ce poate fi traversat cu tiroliana, Casa rasturnata si impozantul Apeduct Incekaya, din epoca bizantina si refacut in perioada otomana. Cazare in Safranbolu, la Safran Germia Palas Hotel/ similar.

 

Ziua 8. SAFRANBOLU - ISTANBUL (cca. 395 km)

Mic dejun. Ne intoarcem la Istanbul si ne indreptam catre Turnul Sapphire, primul zgarie-nori ecologic al Turciei, cu 64 de etaje (din care 10 sunt subterane) si cuprinde un centru comercial, gradini private si resedinte de lux. Urcam pe platforma de observatie si admiram la picioarele noastre privelistea deosebita a metropolei. Aici intalnim un elicopter-simulator 3D, ce te poarta, virtual si contra cost, peste toate obiectivele turistice din Istanbul, ocazie de neratat. Savuram o cafea si ne indreptam catre hotel. Optional (45 €), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala. Cazare in Istanbul, la hotel Grant Ant/ similar.

 

Ziua 9. ISTANBUL - Hagia SOFIA - Palatul TOPKAPI - Moscheea Albastra - Tur by night

Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolului a fost transformata in moschee, din 1935 a devenit muzeu, iar din august 2020 a fost transformata din nou in moschee. Aceasta atrage anual milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Dupa pranz avem timp liber sau optional (20 €) croaziera pe Bosfor. Pentru cei care doresc sa afle mai mult despre Istanbul le propunem optional (25 €) un tur cu autocarul, pe traseul caruia vom ajunge in Piata Taksim – centrul administrativ al orasului, unde ne delectam cu o plimbare pietonala pe cea mai colorata si cunoscuta artera comerciala a megalopolisului aflat pe doua continente - Istiklal. Cand se insereaza traversam pe malul asiatic, trecem pe langa casa Presedintelui Erdogan pentru a ajunge la cea mai impresionanta ctitorie a acestuia, o moschee grandioasa construita in stilul clasicismului otoman. De la inaltimea dealului Camlica, aflat la 267 de metri deasupra stramtorii Bosfor, daca vremea ne permite, vom imortaliza privelistea incredibila oferita de Istanbul si de cele trei poduri luminate feeric. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

 

Ziua 10. ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI (cca. 655 km)

Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suvenire. Sosire in Bucuresti, la Academia Militara, in jurul orei 22.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.